Toen 40 jaar geleden de Zuiderzee werd ingedamd, ontstond er land om ruimte te bieden aan de groei van Amsterdam. Inmiddels behoort tot Almere tot de 10 grootste steden van Nederland. Een levendige stad met bijzondere architectuur die zeker een bezoek waard is! 

 

Architectuur

Almere staat bekend om de bijzondere bouwwerken en moderne architectuur in de stad. Zo is het stadhuis het eerste representatieve gebouw in de binnenstad met de cirkelvormige raadszaal. Vanaf de snelweg is De Smaragd een opvallende verschijning in de skyline van Almere. Dat komt door de opvallende kleuren en de schuine wanden die een optimale lichtinval garanderen. Veel architectonische creaties! Niet voor niets staat Almere op nummer 1 bij hedendaagse architectuur in ‘European Newtowns’.

Watersport

Met een kustlijn van 42 kilometer is Almere een perfect gekozen bestemming voor strand- en watersport. Voor surfers en kitesurfers geen gebrek aan ruimte bij Surfstrand Almere Haven en bij het Atlantisstrand. Almere heeft het grootste catamaranstrand van Europa! Ook voor niet watersporters is het leuk om vanaf een strand-terras de indrukwekkende surfers te bestuderen.

Wandelen of fietsen

Liever met de voeten op het droge? Rond Almere vind je bossen, meren en polders voor schitterende fiets of wandel-tochten langs unieke flora en fauna. Het meest bijzonder is een bezoek aan de Oostvaardersplassen. Een natuurgebied dat groeit op de oude zeebodem. Tijdens je tocht is het heel normaal om een ree, edelhert, wild zwijn of zeehond te spotten.

Amsterdam

Is dit je allemaal iets te rustig? Almere ligt op nog geen 30 minuten van het bruisende Amsterdam. De snelweg A6 is de directe verbinding naar Amsterdam waardoor de Nederlandse hoofdstad perfect aan te rijden is. In Amsterdam is er aan dynamiek en bezienswaardigheden geen gebrek. Ook voor je vlucht vanaf Schiphol is het prettig om niet de drukke binnenstad van Amsterdam in te rijden maar om via de snelweg eenvoudig Almere te bereiken.

Apollo keys

Unlock the fun

locatie of hotel

Start Reservering

Beschikbaarheid ophalen

Door op de rode knop te klikken ga je naar de website van Apollo Hotel Amsterdam

  • Wij bieden de beste prijs
  • Mogelijkheid tot GRATIS annuleren
  • Kies voor betalen bij aankomst

Door op de rode knop te klikken ga je naar de website van Apollo Hotel Amsterdam