Apollo Hotel Amsterdam, a Tribute Portfolio Hotel brengt de Olympische Spelen van 1928 terug naar Amsterdam door 174 kamers in een geheel nieuw jasje te steken. Alle 223 kamers en suites zijn nu volledig gerenoveerd. Gelijktijdig met de onthulling van het vernieuwde interieurdesign, kondigt Apollo Hotel Amsterdam aan The Harbour Club Amsterdam Zuid, gelegen op een historisch stukje in Amsterdam Zuid, te gaan uitbreiden en vernieuwen. Dit alles is een vervolg van een grootschalige en meerjarige renovatie.

Op het kruispunt van vijf grachten, in het Rijksmonument Apollo Hotel Amsterdam, is The Harbour Club Amsterdam Zuid gevestigd. Vijf jaar na de officiële opening en na de recente aankondiging van een vijfde Harbour Club in Den Haag, is het tijd voor complete vernieuwing van The Harbour Club Amsterdam Zuid. Het voormalig restaurant Bodon, La Grande Brasserie wordt verbouwd tot Harbour Club met een vleugje glamour, indrukwekkende kunst, inloop wijnkast en open keuken. De juiste verlichting, sound en leren signature booths zorgen voor de herkenbare Harbour Club-sfeer. Een prachtig nieuw terras aan de grachten maakt The Harbour Club Amsterdam Zuid compleet. De succesformule van The Harbour Club blijft ongewijzigd en ook na de verbouwing zullen alleen de beste ingrediënten worden gebruikt bij de bereiding van de internationale menukaart.

Voorafgaand aan de aankondiging van de uitbreiding, onthult het Apollo Hotel Amsterdam het vernieuwde interieur van 174 kamers. Het hotel opende in 1928 haar deuren als paviljoen voor de Olympische Zomerspelen. In 2017 werd al de lobby van het hotel gerenoveerd en 49 kamers omgetoverd tot Design kamers en suites. Met het Olympisch Stadion om de hoek, zijn nu ook de laatste 174 kamers in een nieuw jasje gestoken, geïnspireerd op de Olympische Spelen die zo’n belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het hotel. Het gehele kamerinterieur, inclusief de bedden, zijn vervangen en op de wanden prijkt een bijzonder ontwerp van de Olympische Spelen, inclusief een unieke set van spiegellijsten met afbeeldingen van de Olympische Zomerspelen 1928.

Willemijn Groothengel, General Manager Apollo Hotel Amsterdam: “Ruim twee jaar na de renovatie in 2017 vonden we het tijd om goed de puntjes op de i te zetten. Door de centrale ligging is ons hotel een populaire uitvalsbasis voor internationale toeristen, zakelijke gasten en Amsterdammers. Met dit in ons achterhoofd, zorgen we ervoor dat de transformatie niet alleen een mooie toevoeging zal zijn voor onze hotelgasten, maar ook goed past in de karakteristieke Oud-Zuid-omgeving”.

Naast de renovatie van de kamers en The Harbour Club, heeft Apollo Hotel Amsterdam recentelijk restaurantconcept “The Living Room, by Bodon” geopend in de voormalige lobbybar. Hier kunnen gasten elkaar ontmoeten in een relaxte sfeer, genietend van toegankelijke gerechten met een Frans cachet, onderwijl uitkijkend over de prachtige grachten van Amsterdam Zuid. Het design van The Living Room, by Bodon is evenals de Design kamers, suites en lobby extravagant te noemen, met gebruik van materialen als fluweel en leer.

Apollo Hotel Amsterdam verwacht de deuren van de vernieuwde The Harbour Club Amsterdam Zuid op dinsdag 18 februari te kunnen openen. Tot die tijd zal het restaurant in de huidige vorm geopend blijven.

Delen