Amsterdam, 03 november 2016 – Apollo Hotel Amsterdam, onderdeel van de Nederlandse hotelketen Apollo Hotels & Resorts, zal in april 2017 toegevoegd worden aan Tribute Portfolio, onderdeel van Marriott International, Inc., na een ingrijpende renovatie van de 223 kamers en openbare ruimtes. Dit is de eerste stap in een verdere wereldwijde uitbreiding in Europa van Tribute Portfolio.

Tribute Portfolio, gelanceerd in april 2015, is een verzameling van onafhankelijke kwaliteitshotels en resorts die zowel eigenaren als loyaliteitsleden en gasten de mogelijkheid biedt om onafhankelijk te blijven. Met Tribute hotels in Londen, Parijs en nu Amsterdam, vergroot het merk zijn naamsbekendheid in Europa.

Francesco Monaco, directielid van de keten en verantwoordelijk voor de commerciële strategie: “Het Apollo Hotel is een icoon in de Amsterdamse hotellerie. Door aan te sluiten bij Tribute Portfolio bieden we onze gasten het beste twee werelden: een uniek hotel met een eigen identiteit en toegang tot het krachtige internationale distributienetwerk, het wereldwijde bereik van het merk en het beroemde loyaliteitsprogramma van Marriott.”

"Vandaag is een belangrijke mijlpaal voor de internationale uitrol van het Tribute Portfolio en het weerspiegelt de groeiende en wereldwijde vraag naar onafhankelijke, high-end reiservaringen", zegt Brian Povinelli, Senior Vice President en Global Brand Leader, Tribute Portfolio. "De karakteristieke vrije geest en openheid van Amsterdam maken het Apollo Hotel een perfecte match voor dit onafhankelijke merk van Marriott. We zijn blij om samen te kunnen werken met Apollo Hotels & Resorts om onderscheidende ervaringen te leveren aan onze gasten die in dit unieke pand verblijven."

Het Apollo Hotel Amsterdam, een Tribute Portfolio Hotel, ligt aan het water in Amsterdam Oud-Zuid, met de historische en culturele bezienswaardigheden van de stad binnen handbereik, zoals de levendige wijk De Pijp, bekend om de bijzondere boetiekjes en eetgelegenheden. Het hotel beschikt over 223 kamers & suites, 5 multifunctionele zalen, een businesscentre, een lobbybar, de Chill Out Spa en The Harbour Club Kitchen. Het design van het vernieuwde hotel komt van de hand van de vermaarde Belgische ontwerper Will Erens.

"Er is ongelooflijk veel enthousiasme van eigenaren en exploitanten in de regio die willen profiteren van het aantrekkelijke zakelijke aanbod van Tribute Portfolio. Deze ondertekening onderstreept onze voortdurende toewijding aan het merk in primaire markten,” aldus Karl Bieberach, Vice President Development, Tribute Portfolio in Europa.

Onafhankelijkheid
Met Tribute Portfolio kunnen eigenaren van onderscheidende merken hun onafhankelijke geest behouden, terwijl zij kunnen profiteren van Marriott International’s krachtige distributie-, loyaliteits- en verkoopplatform. Deze nieuwste aanwinst brengt Tribute Portfolio’s wereldwijde aanwezigheid tot bijna 30 onafhankelijke, kwaliteitshotels en resorts wereldwijd, waaronder Parijs, Londen, Singapore en Japan, evenals onlangs toegevoegde hotels in de Verenigde Staten: Santa Fe, NM; Coral Gables, FL; Tampa, FL; Denver, CO; San Diego, CA; St. Louis, MO; en Houston, TX.

Over Marriot International
Marriot international, Inc. (NASDAQ: MAR) is het grootste hotelbedrijf van de wereld. Het bedrijf, gevestigd in Bethesda, Maryland (Verenigde Staten) bezit meer dan 5700 panden in 110 verschillende landen. Marriott beheert hotels, is franchisegever en verstrekt licenties voor timesharing van vakantie resorts. De 30 grootste merken die vallen onder Marriott zijn: Bulgari Hotels and Resorts®, The Ritz-Carlton® and The Ritz-Carlton Reserve®, St. Regis®, W®, EDITION®, JW Marriott®, The Luxury Collection®, Marriott Hotels®, Westin®, Le Méridien®, Renaissance® Hotels, Sheraton®, Delta Hotels by MarriottSM, Marriott Executive Apartments®, Marriott Vacation Club®, Autograph Collection® Hotels, Tribute Portfolio™, Design Hotels™, Gaylord Hotels®, Courtyard®, Four Points® by Sheraton, SpringHill Suites®, Fairfield Inn & Suites®, Residence Inn®, TownePlace Suites®, AC Hotels by Marriott®, Aloft®, Element®, Moxy Hotels® and Protea Hotels by Marriott®. Marriot beheert ook de geprezen loyalty programma’s Marriott Rewards®, waar The Ritz Carlton Rewards® ook onder valt en Starwood Preffered Guest®. Voor meer informatie, ga naar www.mariott.com. Het laatste nieuws over het bedrijf vindt u op www.mariottnewscenter.com en @Marriottintl.

Over het Tribute Portfolio
Tribute Portfolio hotels bieden unieke en onafhankelijke hotels over de hele wereld alle voordelen van het Starwood Preferred Guest® loyaliteitsprogramma. Van boutique resorts tot fantastische hotels op toplocaties in grote steden, elk Tribute Portfolio hotel heeft een inspirerende stijl en biedt uitstekende service. Het merk is in 2015 geïntroduceerd en is onderdeel van Starwood Hotels & Resorts. Op dit moment maken meer dan 25 hotels over de hele wereld onderdeel uit van het portfolio en het doel is om in 2020 meer dan 100 hotels aan te kunnen bieden binnen het Tribute Portfolio. Voor meer informatie kunt u terecht op www.tributeportfolio.com.

Delen