IJmuiden, 22 juni 2009 – Conference & Leisure hotel Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach zal uiterlijk op 1 januari 2010 onderdeel worden van Apollo Hotels. Met deze acquisitie verstevigd de groep haar positie in het gebied Groot-Amsterdam.“

Het is deze maand precies 10 jaar geleden dat ik startte met de preopening van deze parel aan de Noordzee; fantastisch dat ik in dienst van mijn huidige werkgever het hotel nu opnieuw onder mijn hoede krijg!”, zegt Alexander Kluit, directeur van de Cluster Amsterdam van Apollo Hotels. Vandaag ondertekende hij het management-contract dat de groep de komende 25 jaar verbindt aan het hotel.

Algemeen directeur Gerlof Funke bijgenaamd Küpper van Seaport Beach Resort BV, is eveneens verheugd: “Apollo Hotels heeft in korte tijd een indrukwekkende onderneming opgebouwd met een sterke commerciële organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach hiervan volop zal profiteren”.

Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach is gebouwd in 1999 en biedt 146 comfortabele kamers, 13 banqueting & conferentiezalen tot 1000 personen, een bar, twee restaurants, een sauna, een fitnessruimte, een unieke klimtoren en een trendy strandpaviljoen.

“De acquisitie past uitstekend in ons streven om een optimale dekking te bieden van kwaliteitshotels en resorts in Nederland. Met Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach kunnen we onze relaties een bijzondere bestemming bieden voor meerdaagse bijeenkomsten, teambuildingsessies en internationale evenementen”, aldus Kluit.

Het hotel wordt tot eind 2009 aangestuurd door Scandic Hotels. In goed overleg wordt bekeken of de procuratie wellicht eerder door Apollo Hotels kan worden ingevuld. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Alle medewerkers behouden hun contract en arbeidsvoorwaarden. Het merk Holiday Inn zal onveranderd als franchisenaam de gevel sieren.

Delen