Antwerpen, 1 juli 2020 – Twee weken nadat België officieel haar grenzen weer heeft geopend, kondigt ook het Leonardo Hotel Antwerpen aan haar deuren weer te openen voor gasten. De afgelopen zes maanden heeft het hotel een volledige renovatie ondergaan; zo zijn alle 108 kamers gemoderniseerd en is de gehele benedenverdieping onder handen genomen. Later dit jaar zal er ook nog een terras aan de Keyserlei worden toegevoegd voor de entree van het hotel.

In de beroemde Diamantwijk tegenover station Antwerpen-Centraal, een internationaal knooppunt van openbaar vervoer, vlakbij het populaire shopping district Meir, bevindt zich het iconische Leonardo Hotel Antwerpen. Dit hotel aan de Keyserlei is al jaren niet meer weg te denken uit de binnenstad van Antwerpen. Na 11 jaar was het tijd voor een grondige renovatie. Alle 108 kamers en de benedenverdieping hebben een volledige metamorfose ondergaan. Voor het design van de kamers is de hotelarchitect Neudahm geïnspireerd door de locatie van het hotel. Dit is terug te vinden in verschillende details op de kamers. Daarnaast is er ook een Diamond Suite gerealiseerd met twee slaapkamers, eigen vergaderruimte en uitzicht over de kleurrijke patio van het hotel. Voordat gasten hun kamer betreden, kunnen ze de vele Antwerpse kunstwerken bewonderen, die als een expositie op de gangen over verschillende verdiepingen tentoongesteld zijn.

Op de begane grond bevinden zich nu diverse flexplekken, het ontbijtrestaurant is uitgebreid en de lobby lounge is de perfecte plek om te ontspannen na een dagje Antwerpen. Mhammad Hach-Abdeselam, General Manager: “Na de totale metamorfose past het hotel écht in het straatbeeld van Antwerpen, waar kunst, handel en mode centraal staan. Dit zie je overal in het hotel terug. Van Antwerpse kunst door de bekende Oostenrijkse kunstenaar Jürgen Norbert Fux en lokale hidden gems tot aan de duurzame designermeubels in de lobby. Of je nu komt voor een zakelijke bijeenkomst of een weekendje cultuursnuiven, eigenlijk hoef je het hotel niet te verlaten om Antwerpen echt te leren kennen.

Leonardo Hotels Benelux

De renovatie van het Leonardo Hotel Antwerpen is een van de vele projecten die Fattal Hotel Group momenteel heeft lopen in de Benelux. Alexander Kluit, Managing Director van Fattal Hotel Group, Nederland & België “Het is bijzonder om in deze periode drie hotels toe te voegen aan je portfolio. Zo heeft onlangs het hotel in Den Haag haar naam gewijzigd naar Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade en zal ook het Leonardo Boutique Museumhotel in Amsterdam, na een totale metamorfose, haar deuren deze zomer openen.”

Delen