De Quietroom Design&Build Award 2016 gaat naar Ramada Apollo Amsterdam Centre. Voor de tweede keer zijn de Quiet Hotel Awards uitgereikt. Meer dan 140 Europese hotels, in het bezit van een Quiet Room label, zijn hiervoor beoordeeld. Hotel Regina in Parijs en Ramada Apollo Amsterdam Centre Hotel zijn uit de bus gekomen als winnaars van deze awards op het gebied van stille hotelkamers.

De speciale Quietroom Design&Build Award gaat naar Ramada Apollo Amsterdam Centre. Dit 4-sterrenhotel, gelegen aan het Rembrandtpark en de ringweg A10. Oorspronkelijk een kantoorgebouw en is er door slimme isolatiemaatregelen in de verbouwfase in geslaagd om met alle 446 kamers te voldoen aan de stilte-eisen van klasse 2 van het Quietroom label.

Erik-Jan Bausch, Hotel Manager van Ramada Apollo Amsterdam Centre nam dinsdag 20 december de award in ontvangst. “Wij zien de vraag naar stille hotelkamers steeds vaker terugkomen onder hotelgasten. Dit is één van de redenen dat wij onze kamers hebben laten keuren. We zijn bijzonder trots dat Ramada Apollo Amsterdam tot winnaar is benoemd uit de selectie van 140 Europese hotels.”

Quietroom
De beoordeling is uitgevoerd door de onafhankelijke stichting Quietroom, die toeziet op de kwalificatie van hotels voor het Quiet Room label. De uitverkiezing is gebaseerd op de volgende criteria:

  • (drukke) Locatie van het hotel
  • aantal kamers en aantal kamers met QR-label
  • aantal kamers met de hoogste klasse QR-label
  • Design & build maatregelen voor geluidsisolatie
  • klantreviews op social media

Onlangs publiceerde de Stichting Quietroom de Quiet Room Gids voor architecten en ontwikkelaars. Aan de hand van deze gids kunnen bouwprofessionals zich oriënteren op het QR label, de eisen voor certificering en de nieuwste methoden voor akoestische isolatie van hotelkamers.

Delen