Amsterdam, 1 april 2016 – Ramada Apollo Amsterdam Centre voldoet voor 100% aan de strikte eisen van het Quiet Room® label. Alle kamers zijn na een zorgvuldige controle goedgekeurd en hebben het Quiet Room® label ontvangen. Maar liefst 434 kamers zijn ingedeeld in klasse 2 en 12 kamers in klasse 3. Ramada Apollo Amsterdam Centre is het eerste Nederlandse hotel met de meeste kamers in klasse 2.

Geluidsoverlast is op dit moment de nummer één klacht onder hotelgasten, dit is logisch te verklaren aangezien gasten niet van te voren kunnen nagaan of het stil is in de hotelkamers. ‘Wij zien de vraag naar stille hotelkamers steeds vaker terugkomen onder hotelgasten. Dit is één van de redenen dat wij onze kamers hebben laten keuren. Met deze labels kunnen wij onze gasten voor aankomst een garantie geven dat het stil is in onze kamers’, zegt Alexander Kluit, Business Area Manager van de keten.

Ramada Apollo Amsterdam Centre ligt niet midden in het centrum, maar wel vlak naast een snelweg. De omgeving van het hotel of het aantal sterren zegt niets over het geluidsniveau op de kamers. Tijdens de keuring wordt namelijk niet alleen het omgevingsgeluid gemeten, maar ook de geluiden in het hotel, zoals de airco- of ventilatiesystemen, geluid vanuit andere kamers of de gangen. ‘Het is uitzonderlijk dat alle kamers het label hebben ontvangen. Het geluidsniveau is per kamer getest en het label wordt ook echt per kamer uitgegeven. Veel hotels hebben maar een aantal kamers die aan de eisen voldoen. Voor ons hotel is dit een uitstekend resultaat’, aldus Alexander Kluit.

Het Quiet Room® label
Het Quiet Room® label is het eerste en enige objectieve keurmerk voor het geluidsniveau van hotelkamers. De metingen voor dit label worden uitgevoerd door het Kennis Centrum Geluidsisolatie. Op dit moment hebben ruim 100 hotels in Nederland een QR-label ontvangen. Het label heeft drie gradaties: klasse 1 betekent dat het toegestane geluidsniveau maximaal 43 decibel is. Bij klasse 2 is het toegestane geluidsniveau 48 decibel en voor klasse 3 is dit 54 decibel.

Delen