Amsterdam, 10 maart 2022 – Het is eindelijk officieel: Apollo Hotels is getransformeerd naar Leonardo Hotels. Nadat Apollo Hotel Utrecht City Centre vorige maand al haar naam wijzigde naar Leonardo Hotel Utrecht City Center, draagt Apollo Hotel Breda City Centre vanaf gisteren de naam Leonardo Hotel Breda City Center. Met deze transformatie is de rebranding succesvol afgerond en kan Leonardo Hotels de volledige focus leggen op verdere groei in de Benelux.

In 2018 besloot de directie van Apollo Hotels om de keten te verkopen. Fattal Hotel Group zocht doorgroeimogelijkheden in de Nederlandse markt, nam Apollo Hotels over en besloot haar inmiddels bekende merk in Europa, Leonardo Hotels, uit te breiden. Vier jaar later is, ondanks de coronacrisis, de miljoenen investering succesvol afgerond en wappert de vlag van Leonardo Hotels op ieder Apollo Hotel in Nederland, met uitzondering van Apollo Hotel Amsterdam.

Dit betekent overigens niet dat het team van Alexander Kluit, Managing Director Leonardo Hotels Benelux, het hierbij laat zitten. Sterker nog, de focus gaat nu nog meer uit naar verdere uitbereiding en het verbeteren van het huidige portfolio. Zo zijn het Leonardo Boutique Museumhotel Amsterdam City Center en het Leonardo Hotel Amsterdam City Center vanaf 1 maart geclassificeerd met vier sterren,  werd in het najaar van 2021 het Plaza Hotel in Antwerpen aangekocht en introduceerde de keten vorige week een nieuw foodconcept in haar twee Royal hotels in Den Haag en Amsterdam: LEO's International Flavors. ‘Ondernemen zit in ons DNA en we blijven altijd zoeken naar nieuw potentieel’ Aldus Kluit.

Leonardo Hotel Utrecht City Center

Dit iconische hotel in Utrecht heeft sinds de opening als Hotel Cafe Restaurant Smits in 1954, vele namen gedragen. Het gemeentelijk monument kent een rijke historie en ligt in het hart van de stad. ‘Toen ik vorig jaar het stokje overnam als Hotel Manager van Apollo Hotel Utrecht City Centre was ik al heel trots. Dat het hotel snel daarna mocht worden getransformeerd naar een Leonardo Hotel maakte dit alleen maar specialer. Met dit merk op onze gevel verwachten wij snel meer buitenlandse gasten aan te trekken en hopen we Utrecht internationaal nog beter op de kaart te zetten.’ – Michelle Spork

Onthulling van het nieuwe logo in Utrecht door Hotel Manager Michelle Spork (L) en wethouder Klaas Verschuure (R)

Leonardo Hotel Breda City Center

In Breda werd gisteren het laatste rode lintje doorgeknipt door General Manager, Priscilla Seoram-Jackson en Loco Burgemeester Boaz Adank ‘Het was aan ons de taak om deze re-branding officieel af te sluiten en dat is natuurlijk een enorme eer. Met deze afsluiting breekt een nieuw tijdperk aan. We kijken uit naar de toekomst en kunnen niet wachten om onze gasten nu te verwelkomen in het Leonardo Hotel.’ aldus Priscilla Seoram-Jackson. Naast deze mijlpaal is er nog meer groot nieuws voor het hotel. Aankomende zomer start de renovatie van 40 kamers en zijn er plannen om in 2023 de begane grond te renoveren. Met deze metamorfose kunnen de gasten straks genieten van het vernieuwde Leonardo Hotel met dezelfde Brabantse gastvrijheid en service als voorheen.

Officiële opening Leonardo Hotel Breda door General Manager Priscilla Seoram-Jackson (R) en Loco Burgemeester Boaz Adank (L)

Delen