Almere, 5 juni 2008 - Op donderdag 5 juni jongstleden vierde het geheel nieuwe Apollo Hotel Almere City Centre haar officiële opening. Dit is op zeer spraakmakende wijze gebeurd en heeft ongetwijfeld een onvergetelijke indruk achtergelaten bij alle aanwezigen. Veel geïnteresseerden en betrokkenen, waaronder uiteraard ook een groot aantal ondernemers uit Almere, waren bij de festiviteiten aanwezig.

Apollo Hotel Almere City Centre, gevestigd in het hart van het bruisende centrum, sluit met haar moderne architectuur en designinrichting naadloos aan bij de vooruitstrevende, futuristische stijl van de stad Almere. Dit hotel maakt onderdeel uit van Apollo Hotels, een toonaangevende formule in de internationale horecawereld. Wat alle vestigingen met elkaar verbindt is the True Spirit of local hospitality. Het hotel beschikt over 117 design kamers, een bar/lounge, zaalruimte en het trendy restaurant `SaladaSamba, the new kitch’in town.` 

Omdat de god Apollo inspirator is van ons hospitality-concept, kregen de festiviteiten een Grieks tintje mee. Het programma dat om 15.00 uur van start ging, kreeg om 16.00 uur een wel heel feestelijk en spectaculaire karakter…. Mevrouw Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere speelde daarbij een grote rol, ondersteund door de heer Alexandros Boudouris, secretaris van de Ambassade van Griekenland. Zij zorgden samen voor de openingsceremonie die veel rook en live sambamuziek betrof. 

Tevens vond er, in het kader van een reeds georganiseerde introductiecampagne, een prijsuitreiking plaats. De gelukkigen wonnen een luxe reisarrangement voor 2 personen naar Naxos. Maarten van Nigtevegt, General Manager reikte de prijs uit, in samenwerking met Globe Reisbureau Almere.

Niet alleen is Apollo Hotel Almere een aanwist voor de stad Almere op het gebied van toerisme en reizen, maar ook een betrokken partner voor culturele intitiatieven binnen de gemeente. Een dergelijk initiatief werd tijdens de officiële opening aangekondigd: Stichting Kunskring Filmwijk houdt zich o.a. bezig met de ontwikkeling van het Lumièrepark om er zodoende een park van te maken met een hedendaagse culturele uitstraling. Tijdens de opening kondigde Maarten van Nigtevegt, General Manager, aan dat Apollo Hotel Almere een bedrag ter beschikking stelt voor het realiseren van een “Apollo Bankje” in de beeldentuin van het Lumièrepark. De donatie werd met veel plezier ontvangen door Mevrouw Yvonne Langerak van Stichting Kunstkring Filmwijk.

Delen