IJmuiden, 25 september 2020 – Gisteren heeft het openingsfeest ‘Meat the Chef’s’ van het gloednieuwe restaurant Chef’s Food & Drinks in IJmuiden plaatsgevonden. Maar liefst 80 lokale ondernemers en bewoners kwamen in 2 shifts van 40 personen bijeen om kennis te maken met het restaurantconcept. Genodigden werden verwelkomd in de bar van Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach onder het genot van een feestelijk aperitief, waarbij vervolgens op het geheel vernieuwde terras het logo werd onthuld door General Manager Ivo Kranendonk onder begeleiding van een percussieact. Genodigden werden getrakteerd op bites à la Chef’s! Food & Drinks inclusief drink pairing. De aanwezigheid van de IJmuidense oesterman, champagnedames en optredens van lokale artiesten Freddy en Nando maakten de officiële opening compleet.

Meat the Chef’s!
Middels gepersonaliseerde naambordjes werden genodigden uitgenodigd plaats te nemen in het geheel vernieuwde restaurant. Zo kon niet alleen de afstand, maar ook het maximaal aantal gasten worden gegarandeerd. Gedurende de shift werden verschillende bites geserveerd, gecombineerd met een lokale drink pairing, zoals een JOPEN-biertje of een Chef’s signature cocktail. De gerechten, geprepareerd met lokale producten in de geheel open keuken, werden persoonlijk door de Chef’s geserveerd met een finishing touch aan tafel. Zo werd het voorgerecht ‘Asian Salmon’ aan tafel afgebrand en werden diverse keukengeheimen prijsgegeven.

Alle aanwezigen werden bedankt voor hun aanwezigheid met een verrassende Chef’s Goodie Bag inclusief schort, vleesthermometer, recepten en lekkernijen. Zo kan iedereen vanuit zijn eigen keuken een chef zijn, want ‘Open Kitchen, No Secrets’ dat is waar Chef’s! voor staat.

Ivo Kranendonk, General Manager: “In een tijd zoals deze, ten tijde van het Coronavirus, was het een uitdaging om een feestelijke opening te organiseren op gepaste afstand, juist omdat Chef’s! Food & Drinks draait om beleving. Door onze gasten uit te nodigen in shifts hebben we niet alleen de afstand weten te bewaren, maar konden we de open en interactieve keuken ervaring bieden waar ons concept voor staat. Al onze medewerkers zijn immers een chef en vanuit oprechte passie gedreven om onze kennis over eten en drinken te delen met gasten. Het restaurant is voor IJmuiden een echte culinaire aanwinst. We kijken er naar uit om in de toekomst veel lokale bewoners in ons restaurant te mogen verwelkomen.” 

Delen