Je overnacht binnenkort in Breda. Zonder deze tips heb je ongetwijfeld een heerlijk verblijf in de Nassaustad, maar we helpen je graag op weg. Hieronder lees je onze tips om alles uit jouw overnachting te halen. 

Kom je met de trein? Dan is het handig dat je binnen een paar meter aan onze receptie staat. Na het inchecken ben je klaar om de stad te verkennen. Fijn dat je binnen 10 minuten naar het centrum wandelt. Je bent van plan om naar meerdere locaties te gaan? Huur een hotelfiets om je voeten te sparen. Een gewone fiets huur je bij de receptie voor € 9,50 per dag. Voor extra comfort en grotere afstanden vraag je 24 uur voor jouw verblijf een e-bike aan. Deze huur je voor € 20,- per dag.   

EEN TOUR DOOR DE STAD 

Een citytrip zonder uitgestippeld plan. Daar is Breda de perfecte stad voor. Toch op zoek naar een thema voor jouw dagje Breda? Bekijk dan eens:

De bierroute 

Gek op bier? Dan zit je hier goed. Met de ‘Breda City App’ zie en proef je zelf waarom Breda dé bierstad is. Met de uitgestippelde route van 17 stops maak je kennis met de leukste biercafé’s, lekkerste speciaal bieren en het Bierreclame Museum van Breda. Beter even een biertje overslaan? Met de app kies je zelf naar welke locaties je gaat.

De Street Art route 

De eigenzinnige muurschilderingen vallen je ongetwijfeld op. Deze zijn onderdeel van de grote Blind Wall Gallery die je door heel Breda vindt. De muurschilderingen vertellen sinds 2015 de verhalen van de stad en hebben in 2017 zelfs de Brabantse Erfgoedprijs gewonnen. Je wilt ze allemaal zien? Download dan de ‘Blind Wall Gallery’ app en bekijk ze op je gemak.

De singels van Breda

Wandelen te vermoeiend? Ontspan in een bootje, terwijl de schipper je binnen een paar uur langs bekende & onbekende bezienswaardigheden vaart. Liever zelf een bootje varen? Huur een bootje in de haven zonder schipper en vaar zelf over de singels. Bootje varen is immers een begrip geworden in Breda. Regel de rondvaart gemakkelijk met de medewerkers van de receptie.

HISTORISCHE MUST-DO'S 

Na de boottocht heb je een aantal bezienswaardigheden gezien die je van dichterbij wil bekijken? Beklim de Grote Kerk! Daarna ontspan je terwijl je wandelt door het Begijnhof. Tijdens de wandeling van het hotel naar het centrum valt het Kasteel van Breda je vast op. Het indrukwekkende pand is nu terrein van Defensie (Koninklijke Militaire Academie), maar in het weekend maak je onder leiding van ervaren gidsen een tour door het kasteel.

ACTIEVE MUST-DO'S 

Je bent met een groep in Breda? Probeer te ontsnappen uit de Escape Room met een heuse Prison Escape, gevestigd in de voormalige koepelgevangenis. Daarna proosten jullie op de winst in één van de vele verschillende kroegen. Actief met ontspanning combineren? Pak een hotelfiets en maak een rondje door het mooie Mastbos.

VOORDELIGE MUST-DO'S 

Op zoek naar voordelige uitjes? In Breda heb je evengoed een leuke dag. Op 5 minuten loopafstand van het hotel bevindt zich het Park Valkenberg. Relax samen met de kippen (die wonen hier) op een kleedje in het gras. In de zomermaanden bezoek je hier elke dinsdag het gratis festival Palm Parkies. Even struinen door leuke boetiekjes? Zet koers naar het Ginneken, misschien wel de mooiste buurt van Breda. Ook Stek is een aanrader wanneer je de stad bezoekt. Het bevindt zich net iets buiten de stad en is een echte broedplaats voor kunstenaars en ondernemers. Je vindt hier ateliers, winkels, galeries en kantoorruimtes. Verder zijn er in de zomermaanden veel gratis activiteiten. In het weekend zijn regelmatig gratis festival(letje)s bij Strand Binnen. Als je iets verder doorloopt leg je in de zomermaanden ook jouw handdoek neer op Belcrum Beach. In de winter wordt de stad omgetoverd naar Winterland Breda compleet met schaatsbaan, kerstmarktjes en andere leuke activiteiten. Kerst in combinatie met het altijd gezellige Breda is daarom zeker een goed idee.  

 

 

We snappen dat je niet ál onze tips tijdens jouw overnachting kan doen. Goede reden om snel weer terug te komen, toch? Apollo Hotels – You’ll be back