Den Haag is de enige grote Nederlandse stad die aan zee ligt. De aangrenzende badplaats Scheveningen heeft een kustlijn van zo’n 11 kilometer. Daarbij is Den Haag de politieke hoofdstad van Nederland. De Nederlandse regering en het parlement zijn hier gevestigd. Het is ook de residentie van de Koninklijk Huis.

Politieke hoofdstad

Een bezoek aan het Binnenhof ontbreekt niet tijdens een verblijf in Den Haag. Het behoort tot de oudste parlementsgebouwen van Europa. Je brengt er een bezoek aan het Torentje, het kantoor van onze Minister President. Op Paleis Noordeinde vind je het werkpaleis van koning Willem-Alexander. Elk jaar vertrekt vanaf hier op Prinsjesdag de koninklijke stoer naar de Ridderzaal. Bijna alle ambassades en ministeries zijn in Den Haag gevestigd. Het is ook de standplaats van vele nationale en internationale rechtscolleges, waaronder het Internationaal Gerechtshof, en het Internationaal Strafhof.

Stad aan Zee

De Haagse binnenstad is slechts een kwartiertje van het strand. Niet zomaar een strand. Scheveningen is de populairste badplaats van Nederland. Vroeger een zelfstandig vissersdorp, inmiddels een haven van regionale betekenis. Een breed zandstrand met daarachter een duinenrij. Vier seizoenen op rij is Scheveningen een top strand om te vertoeven. Neem plaats in een zonnige loungebank of juist met een wind dichte trui na je lange strandwandeling. In beide geniet je van de zilte zeelucht en een blik op de vrije horizon.

Cultureel Den Haag

Den Haag ademt cultuur. Het is de thuishaven van Vermeers befaamde “Meisje met de parel”. Het Mauritshuis in Den Haag huisvest wereldberoemde meesterwerken uit de Gouden Eeuw. Voor abstracte en non-figuratieve kunst bezoek je het Gemeentemseum in het Statenkwartier. Hier hangt de grootste collectie schilderijen van Piet Mondriaan. Nog steeds een inspiratiebron voor vele architecten en ontwerpers van toegepaste kunst.

Winkelen

Naast de grote aanwezigheid van kunst & cultuur, is Den Haag een trendy paradijs voor shopliefhebbers. Als je mode, lifestyle en design lief hebt, dan winkel je in de Denneweg. Vroeger dé antiekstraat van Den Haag, tegenwoordig vind je hier de speciaalzaken met top service. Rondom Paleis Noordeinde liggen de mooie straten met klinkers. Het wijkje heeft een bijzonder winkelaanbod met exclusieve boetiekjes, galeries, antiek- en kunstzaken. De kans bestaat dat je koningin Máxima of haar familie hier tegen het lijf loopt.

Apollo keys

Unlock the fun

locatie of hotel

Start Reservering

Beschikbaarheid ophalen

Door op de rode knop te klikken ga je naar de website van Apollo Hotel Amsterdam

  • Wij bieden de beste prijs
  • Mogelijkheid tot GRATIS annuleren
  • Kies voor betalen bij aankomst

Door op de rode knop te klikken ga je naar de website van Apollo Hotel Amsterdam