Amsterdam, 28 januari 2015 – De beste hotels en bedrijven uit de reisbranche uit meer dan 50 landen over de hele wereld hebben gestreden om de fel begeerde International Hotel Awards, gesponsord door Rolls-Royce Motor Cars.

De winnaars van de International Hotel Awards moeten ten eerste bewijzen dat ze de beste zijn in hun land voordat ze het kunnen opnemen tegen andere genomineerde hotels uit Azië en de Stille Oceaan, Europa, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, de Arabische landen, Afrika en het Verenigd Koninkrijk. Dit jaar namen Peru en de Bahama's voor het eerst deel aan deze wedstrijd met sterke concurrenten.

Een van de winnaars van dit jaar is het Ramada Apollo Amsterdam Centre, dat vijf sterren kreeg in de meeste prestigieuze van de  17 categorieën; die van het Beste Hotel in Nederland. Na uitgebreid onderzoek door de jury van de International Hotel Awards, onder leiding van voorzitter Sir David Michels, worden de winnaars op nationaal niveau en ook de uiteindelijke winnaars van de titel World’s Best Hotel op maandag 26 januari 2015 bekendgemaakt tijdens een galapresentatiediner in het London Marriott Hotel Grosvenor Square.

Edwin Broers, Vice President of Operations van Wyndham Hotel Group van onder andere het merk Ramada, zei: "We zijn heel blij dat Ramada Apollo Amsterdam Centre werd erkend als Beste Hotel in Nederland. Dit is het resultaat van de inzet en het niet-aflatende harde werk van het team om altijd het beste product en de beste service aan te bieden. Het is dus fantastisch om te zien hoe hun inspanningen worden beloond. Dit eerbetoon is de best denkbare aanmoediging om ons 100 procent te blijven inzetten voor onze gasten.”

“Het is een enorme eer dat het Ramada Apollo Hotel Amsterdam Centre deze prestigieuze Award in ontvangst mag nemen”, aldus Alexander Kluit, general manager van het hotel.  “Het Ramada Apollo Hotel Amsterdam Centre maakt onderdeel uit van Apollo Hotels, een private hotelgroep met dertien hotels in Nederland. Bas Tolmeijer, Managing Director en owner van Apollo Hotels is bijzonder trots op de prestaties van het Ramada Apollo Amsterdam en feliciteert het team met deze bijzondere beloning."

Stuart Shield, President van de International Hotel Awards, zei: “Dit is het vierde jaar dat we de International Hotel Awards toekennen. Ons doel is om uitmuntende luxehotels te waarderen en om het uitstekende niveau van service en stijl te prijzen. De wedstrijd bevat ook gespecialiseerde categorieën om het beste kuuroord, het beste conferentiecentrum en het beste golfhotels in de kijker te zetten. Ook kleinere luxehotels komen aan bod. Zij zijn immers gespecialiseerd in het creëren van een intiemere omgeving voor gasten die rust en ontspanning zoeken.

“Er zijn veel vijfsterrenhotels die dag en nacht een voorbeeldige dienstverlening aanbieden en het is ons een eer om de hotels die van hun dienstverlening een kunst maken, voor het voetlicht te kunnen brengen. Zij verdienen echt erkenning voor alle inspanningen die zijn leveren voor hun hotel, naast de algemene presentatie en innovatie.”

Delen