Papendrecht, 01 juni 2010 – Precies twee maanden na de vorige overname, kondigt Apollo Hotels opnieuw een acquisitie aan: de exploitatie van Golden Tulip Papendrecht zal met onmiddellijke ingang onderdeel gaan uitmaken van de Nederlandse hotelgroep.

Bas Tolmeijer, algemeen directeur van Apollo Hotels, is verheugd over de nieuwste aanwinst: “Golden Tulip Papendrecht is een prachtig bedrijf dat vooral regionaal een sterke positie heeft verworven: zowel op de zakelijke- als op de particuliere markt. De locatie betekent bovendien een strategische uitbreiding van ons portfolio, waardoor we onze relaties en vaste gasten een nieuwe bestemming kunnen bieden”.

Volgens eigenaar Next Real Estate is de keuze voor de Nederlandse hotelketen logisch: “Na de aankoop van Golden Tulip Papendrecht en de omliggende gronden in 2009, zijn onze plannen voor het gebied verder uitgewerkt. Er wordt een compleet nieuw hotel gebouwd op 50 meter van de huidige locatie dat 86 kamers zal omvatten met zalen en restauratieve voorzieningen. Apollo Hotels beschikt over de juiste expertise om de bouw te begeleiden, de opening te verzorgen en gelijkertijd de bestaande accommodatie te exploiteren”, aldus projectdirecteur Arjen van Houwelingen MRE.

Het hotel zal worden geleid door Vincent Pahlplatz, afkomstig van het 5-sterren Crowne Plaza Den Haag Promenade, dat ook wordt geëxploiteerd door Apollo Hotels. Met de realisatie van de nieuwbouw van het hoteldeel, is een totale investering gemoeid van ruim Euro 7 miljoen. De nieuwe ontwikkeling omvat bovendien een openbaar zwembad, een sportcentrum en een parkeergarage. Daarnaast zal de oude zwembadlocatie worden herontwikkeld tot woningbouwlocatie. Naar verwachting zal het nieuwe hotel worden geopend in 2012. Het blijft in eigendom van Next Real Estate B.V en wordt middels een langlopende overeenkomst verhuurd aan Apollo Hotels.

Delen