Amsterdam, 12 juni 2019. Vanaf 18 augustus 2019 zal restaurant Bodon, La Grande Brasserie, onderdeel van Apollo Hotel Amsterdam, a Tribute Portfolio Hotel, het verhaal van de traditionele Franse keuken vertellen onder toeziend oog van Chef de Cuisine Rob Kapiteyn. Hij treedt in de voetsporen van Inan Sahin, die na vijf jaar bij Apollo Hotels een nieuwe uitdaging aangaat. Vanaf de opening van Bodon in oktober 2017 heeft Kapiteyn al een prominente rol binnen de keukenbrigade gehad en hij ziet ernaar uit om deze nieuwe, uitdagende verantwoordelijkheid op zich te nemen.

Kapiteyn heeft de afgelopen twee jaar laten zien dat hij zijn eigen twist kan geven aan veel gerechten. Zo zijn Franse klassiekers als Ris de Veau, Homard en Agneau van zijn hand. Naast Kapiteyn gaat ook Souschef Wim Essers een grotere rol spelen binnen het team. Hij zal vanaf augustus een belangrijke partner vormen voor Kapiteyn en samen zullen zij de witte brigade van Bodon leiden.

Kapiteyn: “Wij hebben de afgelopen jaren bewezen dat wij hoogstaande, Franse kwaliteit serveren in het hart van Amsterdam Oud-Zuid. Mijn doel is om de kwaliteit van producten en gerechten op het hoogste niveau te houden en gasten culinair te verrassen.” Kapiteyn heeft sinds de start van zijn horecacarrière een aantal bekende restaurants aan zijn CV toegevoegd, waaronder Het Nonnetje in Harderwijk en Merlet in Schoorl. Door zijn passie voor de klassieke Franse keuken is het niet verwonderlijk dat hij zijn carrière voortzet bij Bodon.

Chef de Cuisine - Rob Kapiteyn

OVER BODON, LA GRANDE BRASSERIE
Bodon, La Grande Brasserie gaat terug naar de oorsprong van de traditionele Franse keuken en tilt deze naar een hoger niveau. Al een jaar na opening werd Bodon genoteerd in de Lekker500 en in 2017 won het restaurant de Entree Award voor Best Restaurant Design. Het design van Bodon is een mix van stijlen, geïnspireerd op de jaren 20 tot en met de jaren 70. Het hotel is rijk gedecoreerd met fluweel, leer en marmer en typerend is het vele gebruik van motieven, van de vloer tot aan het plafond. Bodon staat bekend om zijn typisch Franse gerechten en klassieke tafelbereidingen, waaronder de Canard à la Presse (gebraden bloedeend) en Tournedos Rossini (haasbiefstuk, met verse foie gras en truffel).

Delen