Groningen, de provincie van één van onze jongste hotels. Een ontzettend gezellige en intieme stad met evengoed een internationaal karakter. De toeristische promotiecampagne luidt 'Er gaat niets boven Groningen'. Wat maakt dat nou precies? Wij zochten naar een aantal klassiekers voor jouw bezoek aan Groningen.

Ons hotel

In ons hotel kom je na een dagje struinen door de natuur of winkelen in het centrum terug in een relaxte hotelkamer. Wat daar allemaal te doen is? Kijk snel verder op de hotelpagina van Apollo Hotel Groningen

Vergaderen in Groningen

Ook hebben we twee vergaderzalen waar je jouw meeting kan laten plaatsvinden. Organiseer je een cursus? Ook dat is bij ons mogelijk. Bekijk hier alle mogelijkheden om te vergaderen in Apollo Hotel Groningen

Feestlocatie in Groningen

Iets te vieren? Geef de organisatie van jouw event uit handen en laat ons het voor je regelen! Je wilt je event vieren in het Hoge Noorden. Daar weten wij wel raad mee! Bekijk snel de mogelijkheden voor een feestlocatie in Groningen.

 

Omgeving van Groningen

In de omgeving van Groningen zal je je niet snel vervelen. Gaan jullie de natuur in of bezoeken jullie de Grote Markt? Alles op slechts 20 minuten lopen van ons hotel.

Hanzestad Groningen

In Nederland kennen we een aantal Hanzesteden. In een Hanzestad werkten handelaren en steden samen om tijdens de middeleeuwen de handel te beschermen en uit te breiden. Groningen is daar een bekend voorbeeld van. Met de Hanzewandeling vind je in de stad sporen uit die tijd. Het Hanze Huis in Groningen handelt nog exact volgens de traditie.

Uitgaan in Groningen

Het uitgaansleven in Groningen is erg populair. De Groningse binnenstad kent tal van terrassen, café’s en restaurants. Door de vrije openingstijden is er altijd wat te doen in Groningen. Met het hoge aantal studenten bruist de binnenstad van plezier en gezelligheid.

Architectuur van Groningen

Groningen is ook een stad met lef. Dat herken je in de architectuur van de stad. Dit begint met  het Centraal Station van Groningen. Het plafond van dit station is gemaakt van papier maché. Een ander veelbesproken ontwerp is het Groninger Museum. De architectuur van het kunstmuseum is een kunstwerk. Een ander prominent gebouw in de skyline van Groningen is La Liberté. Het gebouw waarin Apollo Hotel Groningen is gevestigd. Ontworpen door de Franse top architect Dominique Perrault, bekend van onder andere de bibliotheek van Parijs.

Martinitoren

Al 500 jaar is het de Martinitoren die de Skyline van Groningen bewaakt. De Martinitoren is het symbool van Groningen. De 97 meter hoge toren heeft 311 treden die je moet beklimmen als je Groningen bezoekt. Niet alleen het uitzicht over de stad is groots. De Martinitoren kan ook van binnen bewonderd worden. In de klokzolder kun je zien hoe de klokken nog steeds met de hand geluid worden.

Waddengebied

Groningen is omringd door en verbonden met water. Vanaf de stad zijn er verschillende routes naar het buitengebied. Van het bruisende Groningen naar het 34 kilometer uitgestrekte waddengebied, waar land en zee elkaar ontmoeten. Doorzetters deinzen niet terug voor een wandeling op de vlakke wadplaten. Tweemaal per dag valt de Waddenzee droog en heb je de kans over de zeebodem te wandelen.

Apollo keys

Unlock the fun

locatie of hotel

Start Reservering

gasten

Volwassenen
Kinderen

Kamervoorkeur

kamer(s)
vanaf
Prijs wordt berekend in de volgende stap
Geen kamers beschikbaar
Lagere prijs
Beschikbaarheid ophalen
Geen beschikbaarheid gevonden
vanaf
Prijs wordt berekend in de volgende stap
Geen kamers beschikbaar
Lagere prijs
Beschikbaarheid ophalen
Beschikbaarheid ophalen

Door op de rode knop te klikken ga je naar de website van Apollo Hotel Amsterdam

  • Wij bieden de beste prijs
  • Mogelijkheid tot GRATIS annuleren
  • Kies voor betalen bij aankomst

Door op de rode knop te klikken ga je naar de website van Apollo Hotel Amsterdam