Lelystad ligt in het hart van het voormalig Zuiderzee-gebied en is nauw verbonden met water. Het is de hoofdstad van de provincie Flevoland en de tweede gemeente van Nederland. Slechts 1/3 van het oppervlak is land, de rest is water. Het IJsselmeer en Markermeer. Er zijn veel havens te vinden voor de pleziervaart, woningen met privésteigers en tal van historische stadjes rondom de uitgestrekte meren.

IJsselmeer

Het IJsselmeer is het grootste meer van Nederland. Met de bouw van de Afsluitdijk werd een deel van de Zuiderzee afgesloten en ontstond het IJsselmeer. Het is een uitstekende plek voor veel watersport activiteiten. Van rustig hengelen tot salto’s met kitesurfen of lange dagtochten met je zeilboot of jacht. Dit kan natuurlijk als individu maar rond het IJsselmeer vind je professionele watersport bedrijven. Zij adviseren je over de omgeving en bieden de mogelijkheid om boten of uitrustingen te huren.

VOC Schip Batavia

De Batavia was een Nederlands spiegelretourschip uit de 17e eeuw. In 1629 sloeg het schip lek voor de Australische westkust. Het wrak bevindt zich momenteel in een museum in Australië. Op de Bataviawerf in Lelystad is een reconstructie van het schip gebouwd. Het schip is zo veel mogelijk voorzien van alle details uit die tijd. De Bataviawerf heeft zich ontwikkeld tot een centrum voor historische en ambachtelijke scheepsbouw. Inmiddels is het een combinatie van een toeristisch bedrijf, waar veel bezoekers de replica van het VOC-schip ‘De Batavia” met eigen ogen willen zien.

Batavia Stad – Fashion Outlet

Shopliefhebbers brengen graag een bezoek aan Batavia Stad. Het enorme complex is niet alleen een prachtig bouwwerk maar biedt tal van leuke winkels. Je struint langs houten winkelgebouwtjes in een sfeervolle imitatie van een vestingstad. Compleet met zware stadsmuur, stadspoorten en klinkerstraten. Je vind er zo’n 100 winkels met ruim 250 grote merken voor dames-, heren- en kindermode.

Familie uitjes

Plan je een weekendje pret met de kinderen? Tal van spectaculaire attracties vind je binnen een straal van 30 minuten rond Lelystad. Laat je kinderen kiezen uit de achtbanen van Walibi Holland, de dolfijnen in het Dolfinarium van Harderwijk of voor één dag piloot zijn in het Aviodrome Luchtvaart Museum. Wil je de kinderen laten uitrazen in de natuur? Met het ‘Belevenissenbos’ heeft Lelystad het grootste en meest avontuurlijke speelbos van Nederland.

Apollo keys

Unlock the fun

locatie of hotel

Start Reservering

Beschikbaarheid ophalen

Door op de rode knop te klikken ga je naar de website van Apollo Hotel Amsterdam

  • Wij bieden de beste prijs
  • Mogelijkheid tot GRATIS annuleren
  • Kies voor betalen bij aankomst

Door op de rode knop te klikken ga je naar de website van Apollo Hotel Amsterdam