Papendrecht is een typisch dijkdorp. De oorspronkelijke bewoners vestigden zich namelijk langs de rivier de Merwede. De ligging van Papendrecht aan de rivier is kenmerkend voor de streek. De Alblasserwaard heeft een overwegend landelijk maar inmiddels ook stedelijk karakter. Dat komt door de omringende historische Drechtsteden. Het meest bekende is Dordrecht, de oudste stad van Holland.

Albasserwaard

Net buiten de drukke Randstad vind je in de Alblasserwaard een puur Hollands landschap. Kilometers groene weiden met zwart bont vee, knotwilgen, molens, historische boerderijen en fruitboomgaarden. Puur Hollands betekent ook vlak. Fietsers en wandelaars voelen zich thuis op de dorpswegen en dijken. Het plannen van je favoriete route is makkelijk met het fietsroutenetwerk en de (bewegwijzerde) wandelroutes. Een veel gekozen route brengt je langs de molens van Kinderdijk. Negentien stoere windmolens hebben een plaats gekregen op de Werelderfgoedlijst van Unesco en trekken bezoekers over de gehele wereld.

De Biesbosch

In de Alblasserwaard vind je het Nationaal Park de Biesbosch. Het is een beschermd natuurgebied met óp en neer gaand’ zoet water. Hoe dit kan? De Sliedrechte Biesbosch staat in open verbinding met de zee. Wil je meer weten over het landschap? Ga zelf kano varen of ga op pad met een boswachter van Staatsbosbeheer. Varend door de kreken waan je jezelf in een avontuurlijke Hollandse jungle!

Drechtsteden

Papendrecht is een van de gemeenten van de regio Drechtsteden. Een verzamelnaam voor steden waarvan de plaatsnamen eindigen op –drecht. Het gaat om de plaatsen Papendrecht, Dordrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Dordrecht is de grootste en vaak ook meest bekende plaats van de Drechtsteden. Het is de oudste stad van Holland en bewoners noemen hun stad veelal Dordt. Al enkele jaren ziet Dordrecht het aantal toeristische bezoeken stijgen. Een ideale combinatie van historisch stadswandelen en uitgebreid winkelen. Vanuit Papendrecht bezoek je Dordrecht leuk per watertaxi. 

Rotterdam

Voor een uitstapje naar een echte wereldstad is Rotterdam niet ver van Papendrecht. In de categorie ‘grote binnensteden’ mag Rotterdam zich tot 2018 Beste Binnenstad van Nederland noemen. Bezoek de Markthal, een overdekte markt met 1.600m2 aan eettentjes en 4.600m2 aan winkelruimte. Uitgebreid winkelen is in Rotterdam sowieso een begrip. De Lijnbaan, Koopgoot en de Hoogstraat is de bekendste winkelroute door het centrum. Rotterdam wordt vaak geprezen om de moderne en indrukwekkende architectuur. Voor het mooiste uitzicht op de fenomenale skyline van Rotterdam, beklim je de 185 meter hoge Euromast. We beloven dat het de moeite waard is, op ieder tijdstip van de dag- of nacht.

Apollo keys

Unlock the fun

locatie of hotel

Start Reservering

gasten

Volwassenen
Kinderen

Kamervoorkeur

kamer(s)
vanaf
Prijs wordt berekend in de volgende stap
Geen kamers beschikbaar
Lagere prijs
Beschikbaarheid ophalen
Geen beschikbaarheid gevonden
vanaf
Prijs wordt berekend in de volgende stap
Geen kamers beschikbaar
Lagere prijs
Beschikbaarheid ophalen
Beschikbaarheid ophalen

Door op de rode knop te klikken ga je naar de website van Apollo Hotel Amsterdam

  • Wij bieden de beste prijs
  • Mogelijkheid tot GRATIS annuleren
  • Kies voor betalen bij aankomst

Door op de rode knop te klikken ga je naar de website van Apollo Hotel Amsterdam