Al ruim 27 jaar een bron van goed leven in Zuid-Limburg. Het schoonste water van Nederland met thermale krachten, door honderden meters grond en mergellagen diep gezuiverd.

Thermae 2000 is één van de grootste wellness centra in Nederland met maar liefst 60.000m2 wellness oppervlakte met thermale binnen- en buitenbaden, sauna’s, stoombaden, whirlpools en kuurprogramma’s. De baden zijn gevuld met thermaal water uit eigen bron op een diepte van 388 meter in de Cauberg. De Cauberg is gelegen in Valkenburg aan de Geul en biedt een adembenemend uitzicht tijdens je wellness bezoek. Een bezoek aan de sauna is niet alleen heel ontspannend maar ook heel goed voor je.

Wellness faciliteiten op de top van de Cauberg 

Het wellnessresort biedt een tal aan faciliteiten om heerlijk te ontspannen. Met uitzicht over het Limburgse Heuvelland geniet je van thermale binnen- en buitenbaden, verschillende sauna’s en stoombaden en de uitgestrekte ligweide. 

Wellness arrangement met overnachting

Thermae 2000 beschikt over een eigen aangrenzend 4-sterren hotel met 60 kamers. Houd het relaxte gevoel vast en wandel direct van je hotelkamer in badjas naar de wellnessfaciliteiten. Het is zelfs mogelijk om in badjas te gaan ontbijten en daarna meteen door te lopen naar de sauna’s en baden. Om het vooraf makkelijk te maken, hebben we arrangementen samengesteld. Uiteraard is het ook mogelijk om voor een standaard overnachting te kiezen en zelf items toe te voegen. 

Het dragen van badkleding in de sauna

Bij Thermae 2000 zijn er op verschillende dagen andere regels omtrent het wel of niet dragen van badkleding in de baden en sauna’s. Vanuit het oorspronkelijke saunaritueel wordt in de sauna zonder badkleding gerecreëerd, in een oorspronkelijk kuuroord is het juist weer verplicht om badkleding te dragen in de baden.

Op reguliere dagen (maandag, woensdag en vrijdag t/m zondag) is het belangrijk om badkleding mee te brengen. In de thermale baden is het dragen van badkleding verplicht en in het saunagedeelte is verplicht zonder badkleding. Daarnaast zijn er speciale badkleding- en ongeklede dagen. 

THERMAE.NL

Een dagje sauna is gezond

Het bezoeken van de sauna geeft je weerstand een extra boost en stimuleert de bloedsomloop. Door het zweten verlies je afvalstoffen, hierdoor voelt de huid schoner en gezonder aan. Een hele belangrijke reden om naar de sauna te gaan is om lekker te ontspannen. De warmte van de sauna werkt ontspannend voor zowel geest, spieren en gewrichten.

locatie of hotel

Start Reservering

gasten

Volwassenen
Kinderen

Kamervoorkeur

kamer(s)
vanaf
Prijs wordt berekend in de volgende stap
Geen kamers beschikbaar
Lagere prijs
Beschikbaarheid ophalen
Geen beschikbaarheid gevonden
vanaf
Prijs wordt berekend in de volgende stap
Geen kamers beschikbaar
Lagere prijs
Beschikbaarheid ophalen
Beschikbaarheid ophalen
Start Reservering
  • Wij bieden de beste prijs
  • Mogelijkheid tot GRATIS annuleren
  • Kies voor betalen bij aankomst