Utrecht ligt centraal in Nederland. Binnen een klein uurtje reizen zijn alle Hollandse iconen en populaire steden bereikbaar. Het is een van de oudste steden van Nederland. Door de lange geschiedenis heeft Utrecht een belangrijk historisch centrum, dat sinds kort weer volledig door een singel wordt omringd.

Historisch centrum Utrecht

Na Amsterdam en Maastricht heeft Utrecht het grootste aantal rijksmonumenten. Het meest kenmerkend is de 112 meter hoge Domtoren, waaraan de stad de bijnaam Domstad ontleent.  Vanaf de Domtoren heb je een waanzinnig uitzicht over Utrecht en omstreken. Een ander belangrijk kenmerk voor de binnenstad zijn de pitorreske grachten. Van zuid naar noord lopen de Oudegracht en Nieuwegracht. Deze zijn bijzonder door de lage kades waar de werfkelders aan de gracht uitkomen.

Winkelen in Utrecht

In de sfeervolle straatjes kan uitgebreid gewinkeld worden in kleine boetieks of grote warenhuizen. En het fijne? De binnenstad is zeer compact, winkels zijn 7 dagen open en zelfs met slecht weer kun je in Utrecht uitstekend winkelen. Hoog Catharijne is het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland met meer dan 150 winkels.

Station Utrecht Centraal

Even wachten op je trein is in Utrecht niet vervelend. Met jaarlijks 57 miljoen reizigers is Station Utrecht Centraal het drukst bezochte en grootste station van Nederland. Bovendien loopt het naadloos over in Hoog Catharijne en vind je er tal van lunchrooms, koffietentjes of verse take away restaurants. Het Stationsgebied ondergaat een ‘facelift’ met om van het station en het oude stadshart een geheel te maken. Apollo Hotel Utrecht City Centre ligt pal tussen het Centraal Station en het oude stadshart.

Uitgaan in Utrecht

Utrecht is een stad met veel jongeren. Er wonen ruim 64.00 studenten die studeren aan een van de universiteiten en hogescholen. Doordeweeks kom je de vele studenten vaak tegen in de kroegen. In de weekenden is de dansvloer voor iedereen en is het gezellig tot in de laatste uurtjes. In het centrum vind je veel kroegen en cafés, maar voor een bijzonder feest ga je naar TivoliVredenburg. Dit markante gebouw op het Vredenburg is het muziekpaleis van Utrecht met de beste feesten, concerten en festivals.

Apollo keys

Unlock the fun

locatie of hotel

Start Reservering

gasten

Volwassenen
Kinderen

Kamervoorkeur

kamer(s)
vanaf
Prijs wordt berekend in de volgende stap
Geen kamers beschikbaar
Lagere prijs
Beschikbaarheid ophalen
Geen beschikbaarheid gevonden
vanaf
Prijs wordt berekend in de volgende stap
Geen kamers beschikbaar
Lagere prijs
Beschikbaarheid ophalen
Beschikbaarheid ophalen

Door op de rode knop te klikken ga je naar de website van Apollo Hotel Amsterdam

  • Wij bieden de beste prijs
  • Mogelijkheid tot GRATIS annuleren
  • Kies voor betalen bij aankomst

Door op de rode knop te klikken ga je naar de website van Apollo Hotel Amsterdam