Vinkeveen is een dorp in de gemeente De Ronde Venen in de provincie Utrecht precies tussen Amsterdam en Utrecht. Vinkeveen heeft een veelzijdig natuurgebied met voor ieder wat wils. Ideaal dus voor een relaxed weekendje weg in de natuur, of juist een city trip richting Amsterdam of Utrecht. Via de A2 ben je binnen 12 minuten in onze hoofdstad.

Vinkeveense Plassen

Vinkeveen is met name bekend om de Vinkeveense plassen. Deze plassen zijn de schoonste van Nederland en op sommige plekken wel 53 meter diep. Dit is dieper dan het grootste gedeelte van de Noordzee.  Voor duikers is dit dan ook een van de favoriete wateren van Nederland maar er wordt ook veel gevaren, gezeild en in de zomer gezwommen.

Wandelen en fietsen

Naast watersport staat Vinkeveen ook bekend om de mooie omgeving waarin het ligt: gezellige zandstrandjes, verlokkelijk zwemwater, schilderachtige kronkelende veenriviertjes, weids polderlandschap, sfeervolle dorpscentra, monumentale boerderijen en forten van de stelling van Amsterdam. Kortom in dit natuurgebied hoef jij je niet te vervelen. Of je nu houdt van watersport, wandelen, fietsen, mountainbiken of kanoën. De omgeving van de Vinkeveense Plassen heeft het allemaal.

Voor jong en oud

In de natuur kunnen de kinderen lekker hun energie kwijt. Wil je toch graag iets anders? Er zijn genoeg leuke parken in de buurt. Ga bijvoorbeeld naar CSI Vinkeveen en los te land en te water een mysterieuze moord op of ga voor de adrenaline kick en ga bij Gotcha outdoor lasergamen. Leuk voor jong en oud!

Amsterdam

Op 12 minuten rijden van ons hotel sta je in Amsterdam. Goed te combineren met een verblijf in de natuur dus. In de hoofdstad bezoek je alle highlights. Ga naar het Paleis op de Dam, wandel langs de grachten, shop in de P.C. Hooftstraat of ga naar het Museumplein voor alle Hollandse meesterwerken.

Utrecht

Binnen een half uurtje rijden ben je in Utrecht. Deze historische stad is uitgeroepen tot de mooiste grachtenstad van Nederland! Naast de mooie grachten heeft Utrecht natuurlijk ook de beroemde Domtoren. Ook een echte must-see! Als je genoeg gehad hebt van de bezienswaardigheden, is Utrecht ook de stad om te shoppen en na afloop bij een leuk tentje wat te eten.

Apollo keys

Unlock the fun

locatie of hotel

Start Reservering

Beschikbaarheid ophalen

Door op de rode knop te klikken ga je naar de website van Apollo Hotel Amsterdam

  • Wij bieden de beste prijs
  • Mogelijkheid tot GRATIS annuleren
  • Kies voor betalen bij aankomst

Door op de rode knop te klikken ga je naar de website van Apollo Hotel Amsterdam